In UPDATES

Het is bijna zover… het Les Mills Megaquarterly; One Thousand And One Nights. Hebben jullie er ook zoveel zin in? We zijn al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen van dit evenement en daarom geven we je graag een kijkje achter de schermen. Wat houdt ons dagelijks bezig? Wie regelt alles? We spraken met Brigitte (Hoofd Trainerzaken, a.k.a. Bri).

Brigitte: “De trainers beginnen eigenlijk al één of twee maanden van tevoren met de mentale én fysieke voorbereidingen. Je zorgt dat je in topconditie bent en zodra je de release ontvangt (ongeveer 2 weken voor het event) ga je zo snel mogelijk de release uit je hoofd leren. Het is dan een kwestie van alles ‘even in je kop knallen’. Eenmaal op locatie aangekomen heb je eerst nog een teamtraining voordat het evenement écht begint. Je zorgt dat je de lyrics, tekst, muziek, wat je gaat zeggen en je timing op het podium van voor tot achter uit je hoofd kent.”
“Topsporters doen dit ook, neem bijvoorbeeld hardlopers, die beelden zich voorafgaand aan de wedstrijd in hoe ze gaan lopen; hoe hard, hoe ziet de route eruit, en wanneer ga je versnellen? Zo is het hier ook, je visualiseert eigenlijk jouw plek op het podium en wat je gaat doen en gaat zeggen. Je wilt tenslotte een world class experience neerzetten om de deelnemers een lifechanging workout te bezorgen! It’s your time to shine!” Ik zorg ervoor dat de puntjes op de i worden gezet en het hele team op een lijn komt. De mentale voorbereiding speelt een belangrijke rol. Ik moet ervoor zorgen dat alle trainers totale focus hebben en visualiseren hoe zij de performance gaan neerzetten op het podium.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search